Anne Kız Günü

Hafta sonlarını heyecanla bekleyen ailelerdeniz biz. Tipik çalışan büyükşehir insanı gibi yani. Genelde çarşambadan başlarız planlara.

İki çocuklu olmak genelde tüm aile ile beraber vakit geçirmeyi gerektiriyor. Zamanı etkin kullanabilmek için ikisinin de ilgisini çekecek planlar yapmak zamandan epey kazandırıyor. Küçük olan 4 yaşını geçtiğinden bu yana daha rahatız bu konuda. Ancak ayrı ayrı zaman geçirmeye de ihtiyaç duydukları bir gerçek.

Bu nedenle geçtiğimiz haftalarda bir günü anne-kız ve baba-oğul günü yaptık. Hafta içi planlara başladık. Kızım listesini oluşturdu hemen.

20160528_090017

Evden çıkmadan dokuztaş oynacaktık. Süslenecektik. Otobüse binecektik. Yürüyüş yapıp, denizi izleyecektik. Gratis’ten ruj alacaktık. Yani dudak nemlendiricisi. Karnımızı doyuracaktık. Pastaneden sütlü tatlı yiyecektik. Kitapçıda kitap okuyacak ve seçtiklerimizi alacaktık. Ananesini ziyaret edecektik. Bu arada bol bol “soppet” edecektik.

Hepsini yaptık. Sakin, uzun, keyfili bir gün geçirdik. Planın tamamını kızım yaptı, ben eşlik ettim sadece. Kardeşine ve henüz doğmamış kuzenine hediye olarak kitap aldı. Sohbetlerimiz doyumsuz oldu.

Gün sonunda aklımda kızımın harika bir arkadaş olduğu, ne istediğine net karar verip, bunu organize edebilecek kadar büyüdüğü ve tek çocuğun ne kadar rahat olduğu kaldı 🙂 Çocuklar böyle zamanlarda hayatları, düşünceleri, arkadaşları ve okulları ile ilgili çok şey paylaşıyorlar. Ne kadar önemli olduklarını, aramızdaki ilişkiyi daha net algılıyorlar. Herkesi mutlu eden bir durum. Bence sakin, aceleye getirilmemiş, onların yönlendirilmesiyle geçirilen böyle bir gün sık aralıklarla yapılmalı.

Oğlum da babası ile harika bir gün geçirmiş. Onlar da jimnastiğe gitmiş ve ardından yürüyüş yapmış ve bizimle buluşmak için pasta almışlar.

Dayılarının yeni evlerinde ananesi ile buluştuklarında, birbirlerine günlerini anlatmak için sabırsızlanıyorlardı. Pasta eşliğinde elbette.

En kısa zamanda bir anne-oğul ve baba-kız günü organize etmek gerek. Tadı damağımızda kaldı.

Anne Kız Günü’ için 9 yanıt

        1. Evet harikalar. Çocukların parmakları ojesiz daha güzel, ama kızım da her çocuk gibi bayılıyor rengarenk tırnaklara. Az izin vermek ve ojeleri taş veya midye kabuğu boyamak için kullanmakta bulduk çözümü. Bu nedenle rengarenk onlarca ojemizin olduğu bir kutumuz var bizim 🙂

          Liked by 2 people

  1. O da kitap alıyor demek hediye olarak. Bilinçli çocuklar yetişiyor bir yerlerde, ne kadar mutluluk verici. En önemlisi de soppet tabii.
    Anne-kız gününüzü bizimle de paylaştığınız için teşekkür ederim. Soppetiniz ve soppetimiz hiç eksik olmasın…

    Liked by 1 kişi

    1. Aslında kilit kelime tek çocukla bir günü planlamak sanırım. Biri annede, biri babada 🙂 Ancak öyle tadı çıkıyor. Yoksa aile günü oluyor ki, içinde biraz kaos olmazsa olmaz malum 🙂

      Beğen

Yorum bırakın