Nereye Gidelim?

Nereye yerleşeceğimize karar verirken pek çok seçenek eledik. Öncelikle ne istediğimize karar vermemiz gerekiyordu. Ve elbette ne istemediğimize. Sonra buna uygun yerleri araştırıp, artı ve eksilerine göre karar verdik.

Bu, elinize kağıt kalem alıp değerlendirme yaptığınız bir süreç değildi. Yine de bir gün eşimle Beyoğlu’nda bira içerken, çantamdan kalem ve defterimi çıkarıp, tam bir beyaz yaka kafasıyla, swot analizi yaptığımızı da hatırlıyorum mesela. İstanbul’da kalmak mı, başka bir şehre yerleşmek mi, yurtdışı mı diye ince ince maddelemiştik düşüncelerimizi. Tahminimizden daha çok maddeyi bir şekilde düşünmüş ve değerlendirmiş olduğumuzu keşfetmiştik o gün.

Biz her ne kadar doğal beslenmeye gayret etsek de, yiyecek yetiştirme hevesinde olan veya organik gıda konusunda aşırı ciddi bir aile değiliz. Doğayı çok sevmek ve öneminin farkında olmakla beraber, yeteri kadar tanımıyoruz. Bu nedenle köy yaşantısı yerine küçük bir şehir veya bir ilçe bize daha uygundu.

Bu noktadaki seçeneklerimizi değerlendirirken, ne kadar küçük de olsa bir şehrin, sadece sorunlarımızı küçülteceğini farkettik. Öyle ya, gelir anlamında ihtiyacımız azalmakla beraber, çalışmak zorunda olmadan bir şehirde yaşamak epey zordu.

İlçeler ise, büyük köyler, küçük şehirlerdir. Eşim de, ben de çok gezen memur ailelerde büyüdüğümüz için bu konuda az çok bir fikre sahiptik. O nedenle ilçenin dışarıdan, özellikle büyük şehirlerden göç alan bir yer olması önemliydi. Yoksa o topluluğun içine girmek zorlu bir süreçtir. Çocuklar olmasa bizim için yalnızlık keyifli bile olurdu da, çocukların sosyalleşme ihtiyaçlarını gidermek önemliydi.

Bir diğer konu da okul mevzusu elbette. Biz bu fikri yeşertmeye başladığımızda çocuklar okul öncesi dönemdeydi. Tüm kararlar, ayarlamalar derken kızımız anaokulu sürecini bitirip, 1. sınıfa başladı. İstanbul’daki süreç, sanki gitmeyecekmişizcesine işledi (güzel Türkçem ya, ne harika bir dil). Fakat oğlumuzun hiç okula başlamaması şansımız da oldu.

Sonuçta, dışardan göç alan, gelişmeye açık, yazları epey kalabalık, kışları ise dışarıdan aldığı göçle de bağlantılı olarak kültürel anlamda faal, çağdaş bir yapıda, sosyal yönden başarılı bir kaç okula sahip; üstelik de tanıdığımız kişilerin olduğu bir ilçeye karar kıldık.

Bu aşamada ilçenin neresinde yaşayacağımız, evi alacak mıyız, kiralayacak mıyız, nasıl bir ev olacak, kışın ısıtması, komşular, okul ve öğretmen, ulaşım, sosyal faaliyetler gibi konuları hem gidip görerek, hem de ciddi sosyal medya iletişimi sayesinde araştırdık. Hummalı bir kış olduğunu söyleyebilirim karar sonrası sürecin.

Evet, artık kiraladığımız bir evimiz, bir kaç okul alternatifimiz, taşınma planımız ve en önemlisi çocukları psikolojik olarak hazırlama evremizi tamamladık.

Yolun kendisi de, gidilecek yer kadar güzel olabilir. Yolculuğa şans verin…

Nereye Gidelim?’ için 2 yanıt

  1. Ya ama nereye gittiniz? Bunu hiç öğrenemeyecek miyiz?

    Bence şu SWOT muwotun kendi hayatımızda da uygulanması çok önemli. Ben de yıllardır her heyheylendiğimde aynı şeyden bahsederim; yahu biz bu şirketleri kalkındırmak için gerçekleştirdiğimiz uygulamaları kendi yaşantımızda refah sağlamak için niye kullanmıyoruz diye, ki valla çok önemli 🙂 Yani önemli yaw… Nereye yerleştiniz? 🙂

    Liked by 1 kişi

    1. İş hayatım boyunca pek çok kişisel gelişim seminerine katılma şansım oldu. Ben de kesinlikle bu eğitimlerin bir iyi sorgulanıp, sonra da insanın hayatına uygulaması gereken yol göstericiler olduğunu düşünüyorum. Bende de epey önemli…

      Nereye taşındığımız konusunda “rakı, balık…” desem 😉

      Liked by 1 kişi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s