Ekmek

Tüm gün uğraşarak, haftalar süren ev yapımı biramızın mayası ile ekmek yaptım. Sanki bir maratonu bitirebilmisim de, boynumda madalya, bacaklarımda ağrı, yüzümde kocaman bir gülümseme ile havadaki mis gibi ekmek kokusuna kaptırdım kendimi. Vay arkadaş, harbiden tek derdimiz ekmek olsun… 😋😉

Ha unutmadan, hâlâ #hayir…

Tek derdimizin ekmek, huzur ve dost sofrası olabilmesi için #hayir…

Ekmek’ için 12 yanıt

  1. Kokusu geldi bile buralara 🙂 Afiyet olsun! Dünyanın en güzel işi evde ekmek yapmak, yoğurt yapmak, reçel yapmak,… ben yeni nesil bunlardan haberi yoktur diye üzülüyordum ama değil, görüyorum, Ben de kendim yapıyorum ekmeğimizi ama bir süredir elimdeki incinmeden dolayı yapamıyorum. Elbettet Hayır, bin kere Hayır… Dünkü yazın da çok etkiledi beni, seninle aynı düşünce ve duygular içerisindeyim, Teşekkürler, güzel bir Pazar akşamı ve güzel bir yeni hafta diliyorum, sevgiler, nia

    Liked by 1 kişi

    1. Ev yapımı biranın kalan tortusunu maya yaptım. 1 bardak maya ile 1/2 bardak suyu karıştırıp, 2 saat beklettim. Fermente olunca 1 tatlı kaşığı tuz, 3/4 tatlı kaşığı şeker, 2-3 bardak un ile yoğurdum. 4-5 saat mayalanması için beklettim. Sonra döküm tencereyi iyice zeytinyağı ile yaglayip, az daha yorurdugum hamuru içine aldım. 2 saat kadar daha beklettim. Fırında 225 derecede 30 dakika pişti. Pişerken fırına bir kapta su da koydum. Yumuşak bir ekmek oldu. Biranın hafif bir tadı kalıyor damakta. Biraz daha acılığı gitsin diye 1 çay bardağı kadar süt de eklenebiliyormus.

      Uzun uğraş gerektiriyor ama değdi doğrusu. Afiyet olsun 😊

      Liked by 1 kişi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s