Kına Yakmanın Püf Noktaları

Kimyasalların giderek daha çok hayatımıza girmesi rahatsız edici değil mi? Tam olarak doğal yaşama geçemesek de elimizden gelen bir şeyler var bu konuda. Kendi hayatımda uyguladığım bazı önerileri paylaşacağım zaman zaman. Birbirimize bu konuda ilham verirsek, üstümüze çullanan bu yükü daha iyi kaldırırız diye düşünüyorum.

Saçlarıma uzun süredir kına yakıyorum. İlk zamanlar besleyici olması sebebiyle tercih ediyordum. Fakat artık hem beyazlara alışma sürecinde, hem de rengi yüzünden tercihim.

Öncelikli olarak kına yakmanın bir tür ritüel olması ve uzun zaman alması korkutuyor insanı. Oysa kuaföre verilen süre ve bütçe düşünüldüğünde bir anda göze daha sevimli ve kolay geliyor. 😉 Kına hazırlaması 15 dakika kadar süren, saçta ise en az bir gece, en fazla 2 gün kalan bir uygulama. Zamanlama sizin sabrınıza ve istediğiniz renge bağlı biraz. Ben genelde akşam yatarken yakıp, sabah yıkanmayı tercih ediyorum. Ama bir tam gün bekletip, denize bile gitmişliğim vardır o şekilde. 😲

Kınanın ham maddesine ilave edecekleriniz size bağlı. Sadece ılık su ile kararsanız size saçınızın baz rengine bağlı olarak turuncu-kızıl karması bir renk verecektir. Bu nedenle ilave materyaller önemli.

Onlarca denemeden sonra vardığında sonuç, ek maddelerin hemen her şeyden elde edilebilir olduğu ve hayal gücünün sınır tanımadığı oldu. Ne renk istiyorsam, algılarımı o renge doğru açıyorum ve toplamaya başlıyorum. Mesela mora çalan bir renk için pancar, kırmızı soğan, mor lahana, patlıcan ve mor çiçeklerin yaprakları işe yarar. Kahverengi tonları için ceviz yaprağı, çay demi, kimyon ve tarçın çubuğu iyi fikir. Daha siyah bir renk siyah zeytin, çörek otu ve çok koyu bir çay demi ile elde edilebilir. Biraz sizin zevkinize, biraz da hayal gücünüze kalmış.

Tüm bu malzemeleri iyice kaynatmak, süzmek ve ılık şekilde kınaya karıştırmak gerekli.

Rengin yanısıra, besleyici olması için maske niyetine yumurta sarısı eklemek iyi bir fikir. Beyazı kurudukça saç derisinden rahatsızlık yaratacağı için mutlaka ayırılmalı.

Özellikle baş ağrıları için tuz ve rengin daha iyi oturması için bir tutam şeker atabilirsiniz.

Daha kolay sürülmesini zeytinyağı karıştırarak sağlayabilirsiniz. Kınanın yoğunluğu fazla olmamalıdır, yoksa sürerken zorlanabilirsiniz.

Saç derisine denk gelen yerleri ıslak mendille hemen temizlerseniz sorun olmaz. Kurumuşsa, kül veya kolonya deneyin.

Saça masaj yaparak iyice yedirdikten sonra bir gazete kağıdı ile sarın. Üstüne geçireceğiniz ve kenarlarını saracağınız külotlu ince çorap kınanın akmamasını sağlayacak. Sonra sıra güzel bir yazma ile otantik bir görünüme kavuşmakta.😊👋

Kınayı yıkandıktan sonra koyu renk bir havlu tercih edin. Birkaç yıkama  daha rengi akacaktır ve kumaştan çıkmaz.

Eğer saçlarınız boyalı ise ve kınaya dönmeyi istiyorsanız, uzamasını beklemeden denemenizi öneririm. İlk birkaç seferde dilediğiniz gibi olmayabilir ama kuaför de rengi her zaman tutturamıyor sonuçta, değil mi? Ayrıca istediğiniz renge ulaşamazsanız, uygulamayı bir kaç hafta sonra yinelemeniz rengi daha iyi ve koyu oturmasını sağlayacaktır.

Beyazlar saçınızda röfle benzeri bir etki bırakacaktır. Bu nedenle sık aralıklarla onların rengini de koyultma yoluna gidebilirsiniz. Birkaç kınadan sonra onların da arada daha az farkedildiğini göreceksiniz.

En güzeli de insanda daha sağlıklı, yumuşak ve parlak saçların, üstelik bunu kendisinin yapmış olmasının verdiği keyif ve gurur. Kınayı hazırlarken müziğiniz, belki şarabınız ve çocuklarınız yanınızda olsun. Onlara nefis çocukluk anıları vermiş, ritüellerle tanıştırmış, içinizdeki kadîm kadın gücünün farkına varmış olacaksınız. Ne dersiniz, denemeye değer değil mi?

Kına Yakmanın Püf Noktaları’ için 6 yanıt

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s