Telaş

Telaşlı biri olmak ne demek? Gelecekte olması muhtemel bir olaya karşı olumsuz hisler beslemek diyebilir miyiz belki? Geç kalmamak için gereksiz yere acele etmek mesela? Diyebiliriz sanırım. Mesela çocukların ilerideki hayatları hakkında hüküm verip, bir koşu eğitimlerini abartmak gibi. Böyle söyleyince garip geldi, değil mi? Biraz düşününce olabilir oysa!

Koronalı günler kimilerine böyle bir etki yaptı. Önlemler hakkında kapasitelerinin üstünde bir gayretle soktu insanları. Saldırırcasına yüklendiler kendilerine ve çoğunlukla çocuklara. Oysa olan biteni anlamlandırmak için bizden daha fazla zamana ve boşluğa ihtiyaçları var. Bunu kendime de hatırlatmam gerek. Sıkılmalarına imkân tanımaktan öte bir durum bu. Yetişkinler kadar olan bitene hâkim olmaları mümkün değil. Hoş, biz ne kadar hâkimiz tartışılır ya! Bence kilit mevzu, sohbet, ama alabildiğine bol. Şefkat, fakat sarılmalara doyamamacasına çok. Pijamalı geçen günlere eklenen hamur yoğurma seansları. Karalamalara varan resim ve yazı çabalamaları. Yaratıcı drama eğitmenlerine taş çıkarır oyun uydurmacaları. Gıdıklama seansları, boğuşma kıkırdamaları, yatak sohbetleri ve hepsinin üstüne onları rahatlatacak bir düzen.

Evi okula çevirmek yerine, bir oyun alanına çevirmek yani.

Telaşımız saklambaçta en çok ebe olmak ile en az ebelenmek arasında bir yerdeki gülüşmeler olsun dilerim bu garip günlerde.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s