Kırmızı Kaplumbağa

80 dakikalık bir hayal alemi, düşündüren, sorgulatan, sevimli ve vurucu bir animasyon. 2016 Fransa yapımı. Michael Dudok de Wit yönetmenliğinde, Totoro, Denizkızı Ponyo, Prenses Kaguya gibi gönlümüzdeki yeri apayrı karakterleri yaratan Miyazaki ustanın Ghibli stüdyolarının da yapımcılığında katkısı olan nefis bir ses yok – görüntü çok seyirlik.

Issız bir adaya düşseniz ne olur? İşte bu adama da aynısı oluyor. Kalakalıyor. Kurtulmak için elinden geleni yapıyor, didine didine, bıkmadan usanmadan sallar yapıyor kendine. Fakat nafile, bir kırmızı kaplumbağa deviriyor her yaptığı salı. Ne zaman ki yürüdükleri ayrı patikalar kesişiyor, kaplumbağa adamın can yoldaşı bir kadına, beraber geçirdikleri yıllar bir minik oğlana, ada hayatı da zorlu olduğu kadar zevkli ve mutlu bir hayata evriliyor. Robinson Cruise romanını anımsatan, modern çağın kalabalıkları içindeki perişan yalnızlığı sorgulatan, özgürlük ve aile bağları, kendini gerçekleştirebilmek, doğanın varlığı ve dahası.

Filmde hiç konuşma yok. Çocuklarla izlerken bol bol yorumlar yaptık. Daha doğrusu onların yorumlarına hayretle eşlik ettim.

Filme mutlaka bir şans verin ve özellikle çocuklarınızla izleyin derim. Bizden tam puan aldıkları kesin 👍

Ayrıntılı bilgi için linke bir göz atabilirsiniz :http://m.imdb.com/title/tt3666024/

Kırmızı Kaplumbağa’ için 6 yanıt

Yorum bırakın